Ledroom X6 UUTUUS 3000 lumenin huippu tehokas otsavalo.                     

   

TUOTETIEDOT

Kun tarvitset valoa pimeään, siis oikeasti valoa, eikä mitään pientä heijastusta pusikossa on valintasi Led Room X6 otsalamppu. Maksimitehoilla lampusta saa irti mukavat 3000 lumenia, kakkos asetuksella 1500 lumenia ja säästöliekilläkin 300 lumenia.

Täydellä teholla paloaikaa yhdellä latingilla saa noin 4 tuntia, keskiasetuksella noin 6 tuntia ja pienimmällä noin 8 tuntia. Virtansa X6 ottaa 4400mAh Li-ion akusta, joka ladataan näppärästi mukana tulevalla verkkovirtalaturilla. Akku toimitetaan kantopussissa, jonka saat kiinni vyöhön, fillarin runkoon tai mihin sen nyt haluat ripustaakkin.

Itse valaisin koostuu pyöreästä lieriöstä, joka on varustettu neljällä CREE XM-L U2 LED polttimolla, sekä iskunkestävillä lämpökäsitellyillä linsseillä. Suojausluokka on IPX-6, eli hyvin roiskeilta suojattu. Akun varaus ilmoitetaan LED valoilla, kun yli 80% on jäljellä 3 LED valoa palaa, varaus 80-50% kaksi LED valoa palaa, 50-20% vain yksi valo palaa, käyttöaikaa alle 30 minuuttia, yksi valo vilkkuu 3 kertaa sekunnissa.

Lampun säädöt hoidetaan yhdellä varmatoimisella elektronisella kytkimellä. Ensimmäinen painallus nostaa Lumenit 300, toinen painallus 1500 ja kolmas tuo täyden tehon, eli 3000Lumenia. Lampussa on myös välähtelytoiminto, jonka saa päälle painamalla nappia pitkään pohjassa. Mukana toimitetaan erittäin laadukas ja hyvillä säädöillä oleva otsapanta, johon lamppu kiinnitettään käyttäen kumista O-rengasta.

O-rengas kiinnitys, niin simppeli kuin se onkin, mahdollistaa lampun kiinnittämisen myös pyöräntankoon ja näin sinulla on taatusti kulmakunnan kovimmat valotehot fillarissasi. Älä hamuile enää pimessä metsässä, vaan löydä valo ja hommaa X6 otsalamppu, et taatusti tule pettymään.

  

Mitat:

Mitat:                 pituus 45 mm x leveys 55 mm x korkeus 55 mm

Paino:                lamppu 131 g ,( akku koteloineen 4400mAh 210g) (8400mAh 370 g), pääpanta 50 g

Tarvikkeet:      vara O-rengas, akkupaketti ja pidike, laturi

 

Laitteen toiminta ja käyttöohje:

1.       Alumiiniseosteinen kehys

2.       Akku 4400 /5600 /8400mAh, toimintajännite 8,4v

3.       Iskunkestävät, lämpökäsitellyt linssit

4.       Neljä CREE XM-L U2 LED polttimoa

5.       Roiskevesi suojattu IPX-6 standart

6.       Varaustilan ilmoitus: Varaus yli 80 % - kolme LED valoa palaa

7.       Varaus 80 % - 50 % - kaksi LED valoa palaa

8.       Varaus 50 % - 20 % Käyttöaika alle 30 minuuttia – vain yksi LED valo palaa ja vilkkuu kolme kertaa sekunnissa

9.       Varmatoiminen, elektroninen kytkin

Yksi lyhyt painallus – valo päälle, teho 300Lumenia

Yksi lyhyt painallus – kirkkauden valinta – pieni – normaali

toinen panallus 1500 lumenia kolmas painallus 3000 lumenia.

Pitkä painallus – useita sekunteja – välähtelytoiminto


Huomio

Lampun valo on erittäin kirkas ja kehittää runsaasti lämpöä jatkuvassa käytössä. On tärkeää lukea käyttöohje ja noudattaa seuraavia varoituksia / suosituksia turvallisen käytön vuoksi.

1.        Älä jätä lamppua palamaan yksinään

2.        Älä jätä lamppua lasten ulottuville

3.        Älä suuntaa valoa suoraan ihmisten tai eläinten silmiin

4.        Älä käytä ladattavia Li-ion akkuja ilman suojavastusta

5.        Poista paristot, jos laitetta ei käytetä pitkään aikaan ja kuljetuksen ajaksi

6.        Puhdista laite kaksi kertaa vuodessa pehmeällä kankaalla ja voitele silikonipitoisella voiteella

7.        Älä käytä liuotinpohjaisia aineita O-renkaiden voiteluun

8.        Vedenpitävyys IPX-6 standardin mukainen, ei sovi sukelluskäyttöön  


TäOhessa Koneviestin testiraporttiLedroom  X6-otsalampusta

Kirkkautta kaamokseen

 

Saimme testattavaksi kaksi eritehoista Ledroom-merkkistä otsamppua, joita kokeiltiin mahdollisimman pimeissä olosuhteissa ja eri käyttökohteissa, kuten metsätöissä, veneilyssä ja pyöräilyssä.

Molempien otsalamppujen valot ovat säädettävissä käyttötarpeen mukaan (pieni, normaali ja suuri teho). Peruskäytössä, kuten pimeällä kävellessä tai pyöräillessä pienempitehoisen X2-lampun tehoalueet riittivät mainiosti. Tehokkaamman X6-lampun kovimmat tehot tuntuivat pyörän selässä säkkipimeälläkin jopa hieman liiallisilta. Sen sijaan syksyisellä merellä veneellä liikkuessa X6-lamppu loi parhaimmalla valaisutehollaan turvallisen tunteen: kohtalaisessa merenkäynnissä liikkuva pienehkö yhteysvene näkyi varmasti pidemmänkin matkan päähän ja valokeila lakaisi levotonta aallokkoa laajalta alueelta.

Molemmat lamput ovat roiskeenkestäviä, joten veneillessäkin niillä pärjää erinomaisesti. Täyttä vedenpitävyyttä kummallekaan mallille ei kuitenkaan luvata.

Valotehoa kömpelyyden kustannuksella

Pienemmässä X2-lampussa on kaksi ja suuremmassa X6-mallissa neljä led-polttimoa, joissa valotehoa kyllä piisaa - tehokkaammassa X6-mallissa parhaimmillaan 3000 lumenin ja X2-mallissa 1500 lumenin verran. X6-lamppu akkuineen painaa 370/450 grammaa, ja pääpanta siihen päälle vielä 50 grammaa, joten ihan kevyestä kokonaisuudesta ei ole kysymys. Pienempi lamppu painaa reilut sata grammaa vähemmän. Akkujen sijoittelu tuntui paikoin kömpelöltä hommalta, jos käsillä ei ollut sopivaa vyölenkkiä tai uloketta, johon akun olisi saanut tarranauhoilla kiinni.

Säädettävä otsapanta on tukeva ja asettuu päähän mukavasti paksunkin pipon päälle. Lamppu kiinnitetään pantaan jäykän oloisella kumirenkaalla, jonka kiinnittämisessä tarvitaan näppivoimia. Toisaalta yksinkertaisella kiinnityskeinolla valon voi kytkeä tukevasti vaikka enduropyörän tankoon tai minikaivurin sopivaan ulokkeeseen. Lampun yhdysjohto akun virtajohtoon kiinnitetään kierteillä, mikä takaa sen, että virtalähde ei pääse irtoamaan kovassakaan menossa. Moottorisahan kanssa työskennellessä ja risuja raahatessa välillä kuitenkin tuntui, että virtajohto heilui ikävästi tiellä.

Pitkät käyttöajat

Molemmat lamput kuumenevat todella paljon, joten jos niitä käyttää muuten kuin otsalamppuna, on syytä olla varovainen. Tämä ilmeni erityisesti, kun testasimme tehokkaamman X6-valon luvattua kestoaikaa täydellä teholla sisätiloissa. Kuumenemisesta on käyttäjää myös pakkauksessa asianmukaisesti varoitettu.

Tehokkaammassa X6-lampussa on 4400/5600/8400 mAh -akku ja kevyemmässä mallissa 4800 mAh -akku. Hyvä valoteho tarkoittaa myös pitkiä latausaikoja. X2-mallilla 4 tuntia ja X6-mallilla 8 tuntia. Latausaikoja kokeillessa luvatut ajat pitivät melko hyvin paikkansa.

Pitkä latausaika korvaantuu pitkällä toiminta-ajalla. Varsinkin X6-lamppu pysyi vahvimmalla teholla päällä yli 8 tuntia, joka riittää hyvin perus-työpäivän valaisijaksi. X6:n kevyimmän valotehon luvattiin riittävän jopa vuorokaudeksi. Tämäkin lupaus piti koko lailla kutinsa, tosin loppua kohden valoteho himmeni niin paljon, ettei siitä olisi ollut apua kuin ehkä yölliselle puucee-reissulle.

Pienempitehoisella X2-lampulla väkevin valaistusteho riitti vajaaksi kolmeksi tunniksi, eikä heikoinkaan teho yltänyt aivan kahdeksan tunnin toiminta-aikaan. Perusulkoilukäyttöön kuitenkin varsin kelpoja paloaikoja.

Vankka rakenne lisää käytettävyyttä

Molempien lamppujen rungot ovat vankkarakenteisen oloista alumiiniseosta. Sivulla sijaitsevat jäähdytysrivat helpottavat kuumentuneen lampun käsittelyä. Lämpökäsitellyille linsseille luvataan hyvä iskunkestävyys, joten niiden pitäisi kestää rivakammankin työn asettamia haasteita.

Molempien lamppujen takaosassa on kolme led-valoa, jotka ilmaisevat käyttäjälle varaustilan: kolme valoa tarkoittaa yli 80 prosenttia varausta ja vain yhden led-valon vilkkuessa käyttöaikaa on alle 30 minuuttia. Pimeässä metsässä työskennellessä toiminnosta oli apua: säkkipimeässä harvesterin mylläämän hakkuuaukean läpi olisi ollut ikävä suunnistaa kohti kauempana kajastanutta torapan valoa.

Kaiken kaikkiaan voi sanoa, että molempien lamppujen valoteho vakuutti, ja käyttökohteita löytyi useita työmatkapyöräilystä metsätöihin. Pitkät latausajat, kookkaiden akkujen kanssa pelaaminen ja välillä tiellä pyörivä virtajohto lisäsivät kuitenkin jonkin verran haastetta tekemiseen. Monissa tapauksissa käyttöön saatu valoteho palkitsi kuitenkin nähdyn vaivan.

 

Tekniset tiedot:

Valmistusmaa :Kiina

Takuu akku 6kk lamppu 1v

X2 ovh. hinta 119€

X6 ovh. hinta 189€

 

Kuvatekstejä:

 

1Tehokkaampaa X6-lamppua voisi ajatella myös vaikkapa pienempikokoisen kaivukoneen lisävaloksi pimeässä ja räntäsateessa.

 

2 Pienemmän valon akun saa tarrakiinnityksellä melko kätevästi esimerkiksi pyörän runkoon kiinni, tosin akkukotelon tarrakiinnikkeet eivät vaikuttaneet laadukkailta ja kuluvat varmasti pitkäaikaisemmassa käytössä. Itse kotelon sisällä oleva akku on suojattu hyvin vahvalla kumiseoksella.Ledroom x6 Otsa/Kypärävalo

  • Tuotenumero: Ledroom x6
  • Saatavuus: Varastossa
  • Hinta: 134.25€

  • sis. alv